Přidat odpověď
Zerat,
přesně!
Přidávám se k těm, koho děsí krátká paměť i pamětníků, a kolik lidí by svobodu prodalo za kus žvance.
Parisi - uvědomme si, prosím, že se o korupčních kauzách tolik píše mimo jiné proto, že se o nich SMÍ psát. Za socíku se nesmělo psát leccos a o čem se nepíše, to jako by nebylo.
Cítím se MNOHEM, NESROVNATELNĚ svobodněji než za socíku a pravdu řečeno vůbec nechápu, jak to může někdo srovnávat a s vážnou tváří tvrdit, že je to stejný nebo dneska horší.
S tou nejistotou - kdybychom žili přesně tak skromně, jako za socíku, tak bychom i dneska vyšli se skromnými prostředky, ale to se už nikomu nechce.
Představovat si pod pojmem "nesvoboda" to, že nemůžu úplně všechno, co mě napadne, je uvažování těžce nezralé, ač mnoha lidem zřejmě vlastní. Považovat to, že mě limitujou peníze, případně důsledky mé volby (když si pořídím rodinu, těžko odjedu na půl roku do Himalájí) za NESVOBODU, to mi hlava skutečně nebere.
Pro mě je podstatné to, že si můžu žít po svém tak, jak umím a chci, a NIKDO mi do toho nekecá. Ovšem musím se sama starat o trochu víc, než když kecal, což mně osobně naprosto vyhovuje a doufám, že ti, kterým ne, to zase nezvrátí na opačnou stranu.
Předchozí