Přidat odpověď
Samozřejmě, že jsem svobodnější!!! Na cestu do kapitalist.ciziny mě stačí batoh a jízdenka. Mohu si udělat pěší vílet. Do Dráždan je to z Pha dvě hodiny. Do Vídně také kousek, pro mě je důležité, že mohu o sobě rozhodovat sama a svobodně, že mě nikdo nezakazuje studium z kádrových důvodů, že mohu pracovat v cizině, že moje dítě může jet na brigádu do světa. Že mohu podnikat, když chci. Prostě, že mám možnost volby. Totalita z nás udělala ovce, které byly zvyklé jen poslouchat, co rozhodne kolektiv, jedinec nebyl nic..to byli ty věčné schůze a komise, které hodnotili a určovali..děsnéé. nikdyy......totalita, které nás odnaučila hospodařit s rodinným majetkem, jo všechno bylo všech. Proto se nemůžeme divit, že když lidé restituovali firmy atd. tak si se získaným majetkem nevěděli rady..v západních zemích proto psosperují, firmy se tam dědí po generace, mají tam úctu k majetku..Český člověk po totalitě vyrostl v tak trochu křiváčka, který cpe obálečky, za sociku to jinak nšlo i v případě pitomého kolaa který si cestičku vždycky najde..Kdo m+ěl Bony byl grand, podmázl toho a toho a toto dědictví v nás zústalo..Já bych ssobodu a tu možnost nikdy už neměnila..
Předchozí