Přidat odpověď
Fed mně bylo v r.89 15 let a vnímala jsem to velmi. Jsem povahou individualista, přizpůsobím se tehdy, když JÁ to považuji za podstatné/prospěšné atd. Ne proto, že se to čeká. A mívala jsem problémy už na ZŠ. Klasika - bylo téměř povinné chodit do pionýra, což se mi ale nelíbilo. Chodila jsem chviličku ve 2. tř. - usoudila, že to není nic pro mne - a pak nic. Co půlrok jsem ve třídě na stupínku vysvětlovala, že mě to tam nudí, nebaví, nezajímá a kašlu na to (to poslední jsem neřekla na plnou pusu). Takže hlavní vjem mám, že nám nutí dělat něco co nechceme, tvářit se nějak uniformě a nevyčnívat. Mám z toho dodnes kpřivku a rozrezní se mi osobní alarm kdykoli, když jakákoli strana navrhne něco povinného nebo nuceného. Něco beru jako prospěšné a nemám problém (školní docházka), o něčem si myslím do jistí míry své a proplouvám spíš individuálně ale neodmítám apriori (očkování) a jinde hrubě nesouhlasím. A mám silný pocit, že v tom řízení jsou levicové strany větší kabrňáci...min. některé. Proto letos nevolím vlevo, nepřeji si čistě levou vládu, ale koaliční s nějakou korekcí největších kravin koal. partnerem.
Předchozí