Přidat odpověď
Můj muž mi minulý týden navrhl, že bychom se mohli odstěhovat. Dostal nabídku práce 120 km od našeho domova, tudíž dvě hodiny cesty autem. Chce tam žít, vždycky ho tento kraj strašně lákal, vždycky tam chtěl bydlet, jezdíme tam na dovolenou.
Ale pro mě je to prostě kraj, kam právě jezdím jen na dovolenou a žít si tam nedovedu představit. Jsem absolutně nestěhovavý typ, odmala žiju v Praze, stěhovala jsem se jen jednou - o pár domů dál ve chvíli, kdy jsem se vdala. Jsem tu prostě strašně upnutá, miluju to tady, mám tady svoji jistou práci, která sice kariérově není nijak závratná, ale baví mě a prakticky nechci dělat nic jiného a hlavně ne jinde.
Můj manžel mi hodlá splnit první poslední na onom novém místě, jistě by mi pomohl najít/rozjet stejnou práci, kterou mám v Praze, ale už mě nedokáže obklopit lidmi, které mám ráda (moje rodina, kolegové v práci, kamarádky...) a mně by to hrozně chybělo.
Děti zatím nemáme, ale pracujeme na nich. Bude mi 30, asi budu s dětmi pár let doma, takže si řeknete, že prakticky nemám co řešit a po pracovní stránce už vůbec ne, ale jsem hodně městský člověk a tu Prahu mi nevynahradí nic. Možná bych byla schopná uvažovat o Brnu nebo Olomouci, ale jinam nechci.
Jinak manželovi zůstane práce tady, pokud se neodstěhujeme. Tamta nová práce není nijak skvělejší, jemu jde o to místo bydlení.
Co byste dělaly? Čemu dát přednost?
Předchozí