Přidat odpověď
gramotnost a negramotnost není záležitost dvou měsíců, kdyby to bylo tak lehké, tak umí číst všichni lidi na světě /According to the most recent "CIA World Factbook" projections, approximately 785 million people over age fifteen do not possess the ability to read and write./
Ale dala bych si pozor na prohlášení, že se dítě naučí číst samo. Taky jsem tomu věřila, ale moje dcera by se to sama nenaučila /jako že se sama naučila bez plen a další věci/, dokonce jsem ji to nenaučila ani já sama, po první třídě v Čechách četla velmi zvláštně-text si zapamatovala a přeříkavala ho, něco jako u vás, naučila se číst až po 6 nedělích v německé škole, kde se učí číst jinak než v Čechách, neučí se písmenka, ale hned slabiky, najednou mně přečetla celou stránku z české knížky, je to asi týden, koukala jsem jako blázen, ale prostě tohle ji sedlo nebo se jí najednou rozsvítilo, těžko říci, ale z písmen a jejich přeříkávání měla osypky, furt jsem to do ní hučela, ale ona písmena přeříkala, ale nedala z nich dohromady slovo, ale ze slabik jí to teď došlo, v podstatě než přepísmenkovala slovo, tak nevěděla jaké písmenko bylo na začátku a dát z toho dohromady slovo bylo nemožné, po slabikách to má rychleji a hlavně chápe význam toho přečteného slova, jinak na logopodii by měla taky chodit, neumí "ř" a "r", ale to tady v Německu nejde, takže to čekám, že se skutečně sama naučí
Předchozí