Přidat odpověď
Žženo ale pri matke s takýmto názorom to je sakra ťažké. Žila som v niečom podobnom a môžem Ti povedať že ani keď som bola ekonomicky úplne samostatná matka nepochopila že žijem svoj život a mám svoje názory.
Citové vydieranie od osoby, ktorá od malička dieťaťu vštepuje že len to čo chce mama je dobré, vydiera, izoluje a snaží sa ho ovládnuť je ťažké zvládnuť aj pre dospelého samostatného človeka. Veľmi dlho mi trvalo uvedomiť si, že mama je manipulátor a nikdy NIKDY neprijme, že jej nepatrím. Teraz máme vzťah "na dištanc", žije som mnou v jednej domácnosti pretože sa o seba už nevie postarať a mám čo robiť aby som ani na chvíľu nestratila ostražitosť a nepustila si ju k telu. Človek s ktorým som strávila detstvo, pri ktorom som sa cítila bezpečne, s ktorým mám pekné spomienky a pritom tak veľký manipulátor a intrigán. Využije každú príležitosť aby predomnou nenápadne osočila môjho muža, jeho rodinu, snaží sa len o jedno aby som ho opustila, kúpila si byt a išla tam bývať s ňou a mojimi deťmi. Rozhovory sú tak cielené, a momentálne už kvôli veku aj priehľadné, že žasnem, že toto je moja mama, tá dobrá mama ktorú som tak milovala a nevidela čo je zač. Bije sa to vo mne veľmi, a to mám 40+ a názory a priority ujasnené.
Předchozí