| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Neviem ako je to v ČR, ale mám informácie "z prvej ruky" zo Slovenska. V blízkosti domu mojich rodičov bývajú manželia, ktorí majú v profesionálnej rodine 12! detí. Okrem toho s nimi v baráku býva dcéra s ďalšími dvoma deťmi. Dom majú postavený nový, vnútri som nikdy nebola, takže netuším ako to tam majú usporiadané, ale zvonku je pre 17 ľudí fakt malý... Ale budiž, nikde nie je napísané, že k správnemu vývoji dieťaťa je potrebná vlastná izba... Na mňa pôsobí horšie to, že kedykoľvek idem okolo, vidím X špinavých detí pobehujúcich bezprízorne po záhrade a vrieskajúcu profesionálnu matku. Niekoľkokrát som mala tú česť vidieť "v akcii" vnúčatá prof.rodičov (napr. cesta autobusom apod.) spolu s "domováckymi" deťmi a raz som musela priamo zasiahnuť - tí dvaja malí spratci ich pred zrakmi ľudí naokolo šikanovali a ponižovali neskutočným spôsobom.

Nedokážem posúdiť kde je hranica toho, že v rodine je deťom proste lepšie ako v domove. Ale z tejto rodiny proste nemám dobrý pocit... Naopak iná profi rodina (príkladov z okolia mám mnoho, dvaja rodinní príslušníkovia pracujú v DD)si pol roka dozadu vzala troch rómskych súrodencov, ktorí boli minimálne socializovaní a keď sa "boli ukázať" naposledy bývalým vychovávateľkám, padla im sánka - sú to absolútne iné deti - sebavedomé, veselé a slušné.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.