Jsem pěstounka, takže asi takhle:
S manželem jsme jako žadatelé o PP museli projít 15ti měsíčním prověřováním ze strany státu.
Posudky zdravotní, od zaměstnavatele, z města, výpisy z RT, doložení příjmů, museli jsme projít přípravkou (asi 6 dní) a psychologickými testy a pohovory (4 dny) + pohovor psychologa s dcerou a její posudek ze školy.
Dnes máme v PP 3
děti. Sociální pracovnice je u nás na kontrole každé dva měsíce, tel. a mailem jsme v kontaktu častěji. Vím, že si pravidelně vyžádává posudky na děti (a naši péči) jak v MŠ, tak v ZŠ a u dětské lékařky.
A myslím, že je to v pořádku, kdyby moje děti měli vyrůstat u někoho cizího, taky bych si přála aby to byl člověk alespoň takhle "prověřený".
Jsme v kontaktu s biologickými maminkami dětí, jedna si ze mě udělala vrbu a řeší se mnou každou ptákovinu, druhá je ve vězení 200km od nás, vozíme jí děťátko na návštěvu.
Nově máme ze zákona povinnost vykázat každý rok 24hodin školení
.
To jen pro představu jak vypadá život pěstounské rodiny
.
Teda ještě spousta učení, dohánění, lékařů, logopedie, nočních běsů a spousty dalších věcí.
Opustila jsem fajn místo ve státní správě a s dětmi jsem doma, a opravdu to nemůžu dělat zadarmo, ČEZ, EON ani Tesco a spol. nám na sekeru zatím nedávají.
Beru 15.800,- čistého.
Takže podobné zkazky mě vždy rozveselí, nedávno se manžel dozvěděl, že kolega informuje ostatní v zaměstnání, že si měsíčně přijdeme na 70.000 korun
. Jo a taky inkaso nám prej proplácí sociálka
.
P.S. Kdysi tu už podobný příspěvek byl, dotyčná rodina prý nutila pěstouňata v pubertálním věku makat na vinohradě. S armádou sociálních pracovnic, psychologů a spol. za zády, fakt nevím zda je to uskutečnitelné ...