| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ano, na hlavě dřív běžné sestry měly jakousi čepičku, řádové sestry měly svůj hábit. Jenže my jsme v zemi s křesťanskou tradicí, označení sestra pro ošetřovatelku jen poukazuje na to, že původně tuto činnost dělaly řeholnice. Za komunismu ovšem řádové sestry, spíš starší a dosluhující ženy, měly sice povolený hábit, ale mohly sloužit jen v některých nemocnicích. Jinde by jim hábit netrpěly a rozpis směn by jim dělala nemocnice, bez ohledu na denní režim kláštera.

Jenže, vadí mi, aby si u nás muslimští utečenci diktovali podmínky a vnucovali muslimské zvyklosti. Já to prostě nechci. Můžu tolerovat, když někdo jde v muslimském hábitu nebo orthodoxním židovéském oblečení po ulici. Tam mi to nevadí (i když radost z muslimů nemám a mám proč). Ale nechci, aby někdo v rámci své funkce měl nějaké vyznavačské oblečení. Učitelé ve školách mají civilní oblečení, nechodí tam tam někdo v kněžském nebo řeholním rouchu. Řidiči MHD a pracovníci železnice ap. mají své předepsané uniformy a není s tím slučitelná ani proboštský klobouk, ani turban na hlavě.

Já si totiž myslím, že ti utečenci by měli respektovat, že u nás je nějaká kultura. Nechtít sem zavádět tu jejich vlastní, před kterou utíkají k nám. Pokud jsou skutečně utečenci a spíš náboženskou invazí, tak ať plně respektují naše zvyklosti. Ano, v některých muslimských zemích je perzekuce (která je dle mého daná právě náboženským fanatismem). Mají tedy jít do jiné muslimské země, kde budou moci plně a bez jakýchkoli omezení praktikovat svoji muslimskou víru, vč. takových detailů jako oblékání. Je přeci plno muslimských zemí, kde nevládne fanatický islám a kde je demokracie? A navíc, Korán sám přikazuje milosrdenství a péči o souvěrce, princip pomáhat potřebným je neliší od křesťanských zásad, liší se jen vnější detaily. Proč tedy nejdou tam? Muslimské je Turecko, Egypt a všechny arabské země. Nejvíc muslimů žije v Indii. Lidnatou muslimskou zemí je Indonésie. To musí ti utečenci vážně chodit do Evropy, když tu je lidnatější muslimská komunita v řadě zemí?

V muslimských zemích jsou sice tolerovány kostely, ale je tam zcela zakázáno pro křesťanskou víru jakkoli získávat další. Za to muslimské bratrstvo trestá smrtí ale stíhají za to i světské zákony.

Dále nechápu, proč máme platit vzdělání cizím lidem. Jedna věc je povolit někomu azyl, druhá věc je platit někomu vzdělání. Má se zpoplatňovat např. vš studium, studenti voš už dávno platí, i když ne celé náklady, spíš jen menší část. Pro vlastní lidi nemáme peníze na jejich vzdělání a cizinci, kterým se nepozdává naše kultura, jsou připraveni se i soudit, tak ti mají dostávat vše zdarma? Já bych chápal azyl spíš ze zemí jako je Ukrajina nebo Rusko a to u lidí, kterým vážně něco hrozí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.