Přidat odpověď
Ne, život mi to nezlepší. Já nemyslím pouze na sebe, ale dívám se i na to, jak se žije v jiných zemích a co nás čeká. Akorát ty máš zřejmě pocit, že když se Tvá rodina má dobře, tak je to jen její zásluha a ti, kteří se dobře nemají, mohou si za to sami...Už z vícero příspěvků jsem zjistila, že se vůbec neorientuješ v ekonomickém dění.
Popíráš totiž základní fakta - že práce odchází do levných asijských zemí a nevrátí se...
Vím, že pracuješ jako lékařka a tam Ti tyto věci zatím nehrozí. To omlouvá Tvoji neznalost světového dění. Žiješ si zatím ve své zlaté kleci. Z toho vyplývá Tvůj optimistický a arogantní přístup k ostatním profesím. Řekneš jistě ostatním, měli se také učit a stát se lékaři. Ovšem pokud by se stali, což není ani možné, tak by lékařů bylo tolik, že by i Tvá mzda klesla.
Moje rodina se má zatím také dobře, ale vidím kolem sebe, jak střední třída mizí. Mluví se o tom dlouhodobě, je to trend, který je v Evropě i v USA. Já chápu, že nesleduješ dění v jiných oborech, jen ve svém, ale nemusíš vystupovat tak nadřazeně, když se o tyto věci vůbec nezajímáš.
Předchozí