Přidat odpověď
jo, ještě jednou jsem si přečetla tu větu o nemožnosti plánování kultury, tak se omlouvám, při prvním přečtení jsem špatně pochopila smysl. O to víc mě to pobavilo. To je ale neschopnost říct "NE", ve chvíli přemrštěného požadavku zaměstnavatele. A Zaměstnavatel se bude chovat jako každý, komu je umožněno pokračovat v posouvání hranic. Neumím-li říct "ne, nevezmu třetí noční za sebou, už něco mám", tak neumím říct "Ne" příbuzným s vysokými nároky, dětem .. Jedná se o osobnostní rys, a nebo vadu systému. Protože i zaměstnavatel si rozmyslí, jestli kvůli vymezení se zaměstnance vůči jeho (nepřiměřeným) požadavkům toho zaměstnance vyhodí, tj. zbaví se někoho, kdo je zaškolený, prošel výběrovým řízením, nějak se osvědčil, a bude muset hledat znova, s rizikem, že výběr nebude tak úspěšný.
takže ještě shrnu: systém není vadný, a ti samí lidé, kteří jsou ustrašení a neschopní se v něm prosadit, by měli ty samé problémy v jiných zřízeních, a patrně mají obdobné problémy i se svým okolím. Jen to nadávání na politické zřízení je takové - no, modernější, v té naší blbé náladě, že?
Předchozí