Přidat odpověď
Grainne, ja Ti napisem jeden scenar - robotnici v Cine a inych montovniach sa zacnu emancipovat ( tak ako svojho casu v Europe) a budu ziadat lepsie pracovne podmienky, platy, cim cena ich prace stupne. Citala som, ze po krize klesla cena prace v USA tak, ze sa niektore firmy stahuju z Ciny spat. A opat zacne kolobeh. Fakt to nevidim tak, ze vsetko sa bude vyrabat v Cine ( pokial viem, CT, NMR za desattisice EUR a medicinska technika sa v Cine vobec nevyraba) a v EU/USA budu sediet miliony nezamestnanych. Uz pocas priemyselnej revolucie tu boli scenare, ze robotnici zomtu od hladu a aj po stopatdesiatich rokoch tu robotnikov mame a myslim, ze ich zivotna uroven stupla aj napriek prognozam spred sto rokov. Aj teraz sa rekvalifikuju, naucia sa robit nieco ine. To je vyvoj. A este jeden postreh - v Nemecku som nebola schopna najst firmu, ktora by mi namontovala sprchu kak by som ju kupila cez ebay. Preberu zaruku za montaz nemeckych/inych zavedenych znaciek. Cize ani s cinskymi vyrobkami to tak jednoduche nebude ( pokial sa nebavime o polyesterovom pulovri).
Předchozí