Přidat odpověď
Prosím o radu někoho, kdo dělá v pojišťovnictví a ví, jak toto situaci řešit.
Majitel vozidla zemřel. Vozidlo je 40 let stary vrak, již nepojízdný, zahrabán kdesi v nepořádku v garáži na pozemku toho zemřelého. Bohužel není dosud vyřazen z evidence vozidel, takže ručení nutno platit, to je mi jasné. Po vyřízení dědického řízení připadl vrak vzdálenému příbuznému, který až teď zjistil, že za posledních cca 6 měsíců není uhrazeno povinné ručení. Samozřejmě vrak bude odhlášen, ekologicky zlikvidován a vyřazen z evidence...bohužel bydliště dědice od místa bydliště zemřeléno a od úřadu, kde je vrak evidován dělí 100 km, takže zatím na tento úkon nedošlo z nedostatku času.
Nicméně zajímá mě, jak zachránit situaci, aby se neplatily sankce vyžadované ČKP + případná pokuta...jde o dost velké částky, jak jsem zjistila (zatím žádná upomínka nedošla, je dost možné, že na pojišŤovně či ČKP ani netuší, kdo vůz podědil). Je šance, když se urychleně zaplatí to povinné ručení za dobu, která chybí resp. na celé to období (platil to půlročne - takže cca do konce roku 2013)a v nejbližší možné době, tj. do konce r. 2013 se auto odhlásí z evidence, tak to bude OK? Nebo už je to totálne v háji a sankce dotyčného neminou? Nebo jak nejlépe v takovém případě postupovat? Díky za rady.
Předchozí