Přidat odpověď
Holky, všechny argumenty, co tady píšete se mi strašně honí v hlavě. Každopádně jsem se ptala, a prý z té školy všechny děcka mají uplatnění, většinou zůstávají tam, kde vykonávají tu praxi.
Pravděpodobnost, že by zůstala na ÚP je malá (i když čert ví co bude za 5 let). Takže to se mi zamlouvá.
Vzhledem k tomu, že tady na jižní Moravě je velmi vysoká nezaměstnanost, tak i z toho mám samozřejmě strach.
Nevím, na jednu stranu si říkám, že gympl má určitě jinou úroveň než hotelovka (německý gympl tady je, ale pokud by studovala v čechách, tak rozhodně anglický). Jenže zas to Rakousko je tak zaměřený na praxi a cestování, že se mi to fakt líbí. A pokud můžu srovnávat český a rakouský školství (pouze z doslechu a co jsem viděla na dni otevřených dveří), tak je to naprosto nesrovnatelný. To je jak jiný svět, když jsem viděla tu školu.
Gympl v Rakousku je nemyslitelný, protože v blízkosti není žádný, který by přijímal čechy. Nejbližší asi ve Vídni, což by musela být na intru v Rakousku a hlavně by musela mít naprosto dokonalou němčinu.
Předchozí