Těsto pro svou soudržnost potřebuje lepek. Množství lepku v pšenici je proměnlivé (cca 20 - 50%), dost to záleží na teplotách v létě. Obsah lepku se dá vybádat z kódu na balíčku mouky (vždy to ve mlýně změří a napíšou to tam, ale zakódovaně a člověk potřebuje lupu a dešifrovací tabulku). A pak jsou mouky, které mají garantovaný vyrovnaný obsah lepku - když zrovna mají málolepkovou přenici, tak ji namíchají s vysokolepkovou, aby toho lepku bylo pořád zhruba stejně. Toto by měla splňovat v ČR Babiččina vlba, takže peču z té a je to zatím OK.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.