Z mandlových lupínků doporučuju smetanové florentýnky, recept:
Suroviny: 50 g másla, 50 g cukru, 50 g medu, 50 ml smetany, 150 g sekaných mandlí, 100 g tmavé čokoládové polevy.
POSTUP: Máslo, smetanu, cukr a med rozehřejeme na mírném ohni a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak přidáme sekané mandle a povaříme asi 3 minuty. Na plech vyložený pečícím papírem pak uděláme lžící hromádky, vytvarujeme placičky a pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu 8 minut. Pak necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a Florentinky do ní vždy ponoříme jednou stranou. Po ztuhnutí můžeme podávat.
Je to moc moc dobrý. Já teda nedělám hromádky, protože ono se to nakonec stejně sleje, takže udělám na plech placku (prostě to rozleju v souvislé vrstvě), upeču, překlopím na další papír, pomažu spodek čokoládou, nechám zatuhnout, otočím zpět a rozkrájím na "úhledné" čtverečky a jiné tvary, co mi z toho vyjdou.
Je to snad nejrychlejší cukroví co znám a už se mi stalo, že jsem ho na silvestra přidělávala. Proč ne, je hotové za pár chvilek.