Přidat odpověď
Ces, to je divný, co píšeš - a jaká byla tvoje tchýně, že ti všechny ty stesky tady na rodině přijdou tak hrozné? Já tu nikdy nečetla - tchýně je trapná, protože přinesla hračku - spíš, že přinesla levný šunt, který je plný ftalátů nebo se rozpadá a je nebezpečný pro batole a přinesla ho znovu, přestože už byla upozorněna.....nechápu, proč by mladá snacha měla být netolerantní? Spíš naivní a se srdcem na dlani - já např. myslela, že tchýně je upřímná a fajn ženská - pár let mi ten pohled vydržel, než jsem zjistila, že je závistivá a zákeřná manipulátorka. jasné signály jsem právě z té naivity dlouho dlouho omlouvala. Kdyby to nebyla babička mých dětí, už bych ji dávno odstřihla...
Nedělej si iluze - tchýně je taková, podle toho, jaký je prostě člověk. Jestli jsi tolerantní v životě, budeš i tolerantní tchýně. Jestli jsi zvyklá synovi do všeho mluvit a organizovat mu život, budeš pravděpodobně i vlezlá tchýně. Stejně tak i snacha je buď tolerantní člověk respektující druhé - manželovu rodinu zvláště a pak bude mít ráda i svou tchýni, nebo to může být zamindrákovaná zlatokopka, nezbývá, než doufat, že si synek dobře vybere.
Předchozí