Kytko, pokud nechceš jít pracovat kvůli penězům a manželovi v podnikání pomáháš, nenechej se vmanipulovat do toho, že mu nechceš být na obtíž.
Zaprvé by tě měl nosit na rukou, co jsi musela za poslední rok zvládnout.
A za druhé, prací JE starání se o chod domácnosti a o děti (ne že ne), je to práce na plný úvazek a ještě víc, stačí se podívat na filmy z 1. republiky, než začaly být skoro všechny ženy emancipované
. To není válení se šunek doma, je to dělání zázemí pro rodinu, celou rodinu, o teplo domova, bezpečí.
Našla bych si něco, co by mě naplňovalo, v čem bych já sama našla smysl a volný čas k tomu využila - koníček, studiun.... Ovšem ten největší smysl života v určitém období ženy jsou myslím hlavně děti a vytváření domova.
NENÍ to málo, je to strašně moc - dneska je tak málo míst, kde je opravdová láska (i ta mateřská), kde je klid, pohoda, kde se lidi cítí bezpeční, zahnízdění
...kde je prostě hezky.
Mám kamarádku, která tohle umí a táhnou se za ní lidi ze širokého okolí. Kdo k nim přijde, nechce odejít, jak strašně moc je to z ní i jejich obydlí cítit. Rozdává to, co je v ní, všem kolem...vždycky má dobrou radu, ucho, dobré slovo, pomoc. A přitom je "jen" v domácnosti.