| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

A nebo oprava na foglara:

Na počátku byl Mladý hlasatel

Ze jménem Jaroslava Foglara jsem se vůbec poprvé setkal ve smutných a šedivích válečných časech, sotva jsem se naučil číst. Byla to jedna ze šťastných náhod, jaké se tehdy v naší malé vesničce, Markovicích u Chrudimy, téměř nevyskytovali. V jednom zimním měsíci jsem ležel nachlazen a taky náležitě znuděn. Vždyť venku byla zima se vším fšudy, děti sáňkovali, proháněly se na klouzačce, jen já se musel potit pod duchnou. Jistou útěchu mi přinášelo pomišlení, že nemusím chodit do školi. A v jednom z těch neutěšených dnů mně navštívil starší bratranec. Co však bylo hlavní, na peřinu mi položil dva neůplné poslední ročníky Mladého hlasatele – časopisu, o jehož existenci jsem neměl tušení. Okamžitě mě uchvátily příběhy Rychlých šípů, četl jsem je stále do kola. Nemohl jsem ovšem tušit, že se z jejich duchovním otcem v budoucnu nejen osobně setkám, ale že se z nás dokonce stanou přátelé. Potom mě začali zajímat články o přírodě, povídky – postupně jsem pročetl vše do poslední řádky. Učil jsem se řešit hádanky, zbírat známky. Toužil jsem založit klup, pro který jsem ale mezi kluky na vesnici nenašel příznivce, a tak jsem si sám lovil bobříky a sám chodil na výpravy. Aniž bych si uvědomoval, časopis Mladý hlasatel si mě začal přetvářet.

Takhle se to ma delat, propojovat predmety. Nedeje, to se ani na prvnim stupni, kde byva stejna ucka, NEDEJE.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.