Tak takto nějak podobně se chovala většina našich dětí. Jo a dg. nemají
. Mluvili nejdříve ve 3 letech (do těch 2 max. do 5 slov typu máma, bum, ham). Taky byli někteří z chlapců negativističtí - jeden byl vysloveně na ránu
, ten co je na 8-miletém gymplu jako jeden z hodně dobrých. Ten měl vzteklé záchvaty a já se vztekám, když se na mně někdo vzteká
. Jo a umanutí na PC - stále přetrvává, nyní ovšem furt něco programuje a boří nám tu sekundárně síť, uáááá (zlatý vzteklý záchvaty, ty mi alespoň nezbořily net). Druhý syn byl ubližovací (ne sobě, nám ostatním), přestal s tím až kolem 6 let - ten je druhák a taky je ve škole mezi lepšími, intelekt spíš nadprůměrný. Dvojčata dokonce chodila až v 18 měsících a dloooouho jsem myslela, že asi nebudou OK. Je jim nyní 5 a jsou to poměrně bystří předškoláci
. Takže za mě - asi v jiných rodinách to může vypadat divně, ale takto se chovaly prakticky všechny naše děti během vývoje. Takže u nás v případě těchto příznaků jsem zcela klidná, neb už jsem to viděla X krát. V MŠ pochopili až cca po roce - měli tam naše 2. dítě a já ten vývoj viděla u nejstaršího - oni nikoli, tak z toho byli kapánek mimo
, ale už taky berou, že naše děti jsou trošku jiné (vč. toho, že mohou být po nás silně introvertní), ale že z toho časem vyleze normální až nadprůměrný školák
.