Přidat odpověď
Přečetla jsem také celé!
Syn- ač v ikonce batole, má nyní 8.
Na kytaru začal hrát v první třídě, v 6ti letech (necelých sedmi- je v prosinci). PRavda- šel do školy a uměl číst a psát - takže ve škole se nudil a šok to rozhodně nebyl.
Na kytaru chodí do místní ZUŠ - už tam rok předtím zpíval ve sboru.
Hned od začátku ho kytara začala bavit, velmi. Učí se klasiku, tj. vybrnkávání. Sice manžel je hobby rockový kytarista, ale s tímhle mu pomoc nemohl. Začátky byly malinko různé - sice ho to bavilo, ale neměl trpělivost cvičit - dostatečně. Takže jsem u něj musela sedět- a k tomu jsem moc neměla trpělivost já - nemohla jsem mu pomoct, nemám hudební sluch ani na nic nehraju - takže jsem jen dělala nadšené publikum. to dělám dodnes.
Ted, ve druhé třídě - hraje tedy cca 1,5 roku je naprosto nadšený. Cvičí přes hodinu denně, v ZUŠ opustili lidovky (má super učitele) a kromě klasiky hraje kde co - aktuálně Yesterday. Ovšem velmi rád hraje i klasiku.
Hraje na školních koncertech - i dobrovolně, naposledy hrál trio s dětma o pět a osm let staršíma- a nebyl tam jen do počtu.
Takže u nás nadšení, syn miluje muziku. Ačkoliv předtím 2 roky hrál tenis, hraje ho dosud, tak šel uplně do pozadí. Kytaru vláčí všude, včetně tábora. Ale jinak je zcela normální - jsou dny, kdy je třeba mu připomenout, že musí cvičit- a vypudit ho tedy od Minecraftu ke kytaře.
Noty - taky je nauka pozadu po kytaře - velmi. ale u nás ho učitel na kytaře naučí, co potřebuje, nauka je tím pádem jen tak povinná hodina.
Takže za nás - vydržet a uvidíte.
Předchozí