Ahojky,
Luc: ach jo...to je prostě síla..
Já ti posílám moc síly a štěstí k tomu tvému zdravíčku. Drž se.. Moc držím palce...
Já se jdu k Vám vyplakat.
Prostě bych zešílela, co se týká zápisů do školy!!!!
Kdo má jednu školu v místě bydliště, tak si pískejte-nemusíte nic řešit.
My tu máme školy 3.
A spádovou ulicí spadáme do jedné-kam vůbec, ale vůbec nechceme...
Tam chodil před rokem do té šílené školky...
A jak je to se zápisy????
Byla jsem dnes na dni otevřených dveří ve škole-kam CHCEME!
Ale, že chceme je nám k ničemu
.
Prý musím podat přihlášku i do školy-kam spadáme!!!
A na přihlášku napsat, kterou školu upřednostňujeme.
Jenže ve školách je
1.kritérium pro přijímání-místo bydliště zde a SPÁDOVÉ ULICE
2. místo bydliště zde,
že chodí do jejich školky (což jsme) nebo má zde sourozence
3. jsou děti mimo obec...
Nelíbilo se mi, že musíme na 2 zápisy a to do školy-kam ho dát VŮBEC nechceme.
Je zaměřená na estetickou výchovu (hudební a výtvarnou). A první stupeň má budovu jinde, 2. stupeň má budovu v jiné ulici.. a všichni chodí na obědy úplně do jiné ulice...
A je to stará hnusná škola a máme vzdálenostně dál (spádové ulice opravdu geniálně udělané)...
Škola co chceme je zaměřená na sport, výuka cizích jazyků!
Je hezká, blíž...má lepší ohlasy...
Volala jsem i k nám na ÚŘÁD-odbor školství...Paní byla milá, chápavá...
Ale prý opravdu musíme dát přihlášky na obě školy!
Že sice rodič má právo si vybrat školu, ale má povinnost ho do nějaké umístit a tak když se nedostane-kam chceme, tak by jsme nesplnili povinnost, že ho někam dáme, protože škola kam spadáme-je povinna ho podle spádové ulice vzít.....!
Martínek je velmi silný ročník... 2008 byl babyboom jako blázen (rodila jsem na už nepoužívaném/vyřazeném porodním sále-nebylo místo) a už na té základce dnes říkali, že budou muset otevřít asi 3.třídu, ale to se jim nechce, atd. atd.
Prostě se obávám, že na 2.kritérium-které splňujeme, že se na nás nedostane a on bude MUSET chodit do té školy co nechceme......
Nejhorší je, že M. tam chodil do školky...Tu budovu zná a je šťastný, že chodí jinam, že tam to bylo blbé a ošklivé, atd. A já mu řeknu, že do stejné budovy bude chodit do školy?
V této školce je vzali jako výlet-podívat se do školy (kam chceme)..Měli vyučovací hodinu matematiky a on je na tu školu přímo natěšený..!!!! Ale tam nemáme spádovou ulici.......
Ach jo!!!!
To k tomu, že rodič si může vybrat školu...
Rodič musí umístit podle zákona a ředitel škol musí podle zákona umístit ty spádové a až podle toho-kolik míst zbyde (jestli zbyde)-tak vezme ostatní..... Fak super...