Já zatím nemám puberťáky, takže fakt nevím co mi z nich vyroste
. A samozřejmě mám názor že čučet celý volný čas do notebooku či jiné elektroniky úplně dobré není, ale jak přimět k něčemu puberťáka moc netuším, asi bych doufala že z toho ještě postupem času vyroste. Já taky měla v mládí období kdy jsem jen poslouchala muziku nebo si četla, ale mé zájmy a aktivity se později rozšířily.
Ale myslím že on je to prostě generační problém, doba jde stále dopředu a naše děti už nebudou trávit čas jak my, stejně jako jejich děti pravděpodobně zase budou trávit čas jinak než oni.
A hodně mi tyto stesky připomínají mé dětství, kdy jsme slýchávala to samé, hlavně tedy od babiček, když jsem hned po škole si zalezla s knížkou a do večera četla - že je to marnění času, abych šla dělat něco užitečného apod. Dle babičky to třeba byly ruční práce .... Rodiče tento názor až tak nesdíleli, ale dnes je doba rychlejší a generační rozdíly dříve viditelné ob jednu generaci jsou rychlejší.
A tak nějak tuším že naše děti budou ty své odhánět od něčeho pro nás zatím ve sféře sci-fi, s podobným argumentem.