Já mám sokovarku a jsem s ní hrozně spokojená. otrháš rybíz, omyješ ho a pak všechno vysypeš do sokovarky (a peckama, stopkama, klidně i s omylem utrženými listy). Sokovarka to všechno prožene parou a vytéká ti z ní přírodní šťáva. Tu stačí povařit s cukrem a je buď šťáva nebo marmeláda.
Používám hlavně na rybíz, plody černého bezu apod.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.