Raduno, dnešní středoškoláci i vysokoškoláci jsou mnohem orientovanější, než jsme byli v jejich letech my. Už moje děti na druhém stupni ZŠ jsou úplně jinde, než jsem byla v jejich věku já za temné totality osmdesátých let. V devadesátých letech jako vysokoškoláci jsme byli jako vyorané myšky, přestože jsme nestudovali žádné pseudoobory, protože jsme se ocitli v úplně neprobádané realitě.
Jestli dneska někoho drží ve dvaceti letech rodiče v měkké kleci nevědomosti o světě, je to věc těch rodičů, nikoliv státu, který umožňuje vstup na vysoké školy nadměrnému počtu uchazečů.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.