Přidat odpověď
"nebo proč nejde vařit třeba do hotelu či nějaké dobré restaurace"
Pampelo, bydlíme na horách a tady se zaměstnanci berou zásadně jenom na zimní sezónu. V hotelu dostaneš minimální mzdu, zbytek na černo bokem a to ještě můžeš být ráda, že po tobě provozovatel nechce, aby si pracovala na ŽL. Ale ono je to všude stejný. Úplně stejnou zkušenost měl můj kamarád, kuchař z Prahy. Prošel x podniků a všude to bylo stejné, ofiko minimálka, zbytek bokem.
Moje známá si nijak nestěžuje, naštěstí má manžela, který vydělává slušně, já jenom mluvím o tom, jaké jsou nastavené podmínky a že i přesto se na podobné fleky čekají fronty.
A proč nezkusí podnikat? Marně přemýšlím, do čeho bych šla, kdybych chtěla dneska začít s podnikáním.
Předchozí