No..je mi to fakt líto.
Já byla na nervy jen z toho, že jsem z Letňan a podle počtu dětí-malé šance,
do ulicí - jiné školy..
Vy jste se bohužel velmi špatně trefili do roku babyboom.. Děti narozené v rok 2008 byl obrovský ročník v počtu narozených a to i v Letńanech přímo.
Proto otevřeli i víc tříd, aby děti (ty letňanské vůbec umístili)...
Proto se ty tvoje starší k nám do škol dostali a ta mladší letos teď ne...
Jsem hodně v údivu, že píšeš, že se dostali děti mimo obec.
Vidím všude jen čísla a tak nevím kdo je odkud, ale na úřadu mi v lednu řekla, že vloni se dostali 3 děti mimo obec (do té školy co půjdeme).. A letos, že to bude horší, že je to silný ročník+děti s odkladem. A že mi nechce dávat moc velké naděje, že se dostaneme do jiné školy tady než spadáme.
A tak jsem myslela, že teď žádné neLetňanské nepřijali..
Píšeš, že ano, tak ano.. Odvolání podejte
. Je moc špatné mít dítě v jiné škole :-(
Jen k těm předčasným nástupům..
Oni nejdřív musí vzít ty děti zákonem školní docházky povinné-věkově. Narozené do 31.8. A pak až ty další-třeba září, říjen...co jste asi tedy vy.. Bohužel silný ročník a ještě plno dětí co měli odklad.... Tak tyto všechny musí vzít nejdřív a pak ty narozené po 31.8.
Chápu-je to smutné. Mě říkali známí, že můj kluk měl být ve škole už ve 4......
Tak chápu, že chceš mít holku dřív ve škole, když na to má......
Já ten zákon četla a opravdu v něm je, že ředitelé musí vzít ty spádové přednostně....
Plnění povinnosti školní docházky je stanoveno v § 36, 37 a 38 zákona č. 561/2004 Sb.
......................
v § 36
(7) Ředitel spádové školy je povinen přednostně přijmout žáky s místem trvalého pobytu v příslušném školském obvodu a žáky umístěné v tomto obvodu ve školském zařízení pro výkon ústavní výchovy, ochranné výchovy nebo ve školském zařízení pro preventivně výchovnou péči, a to do výše povoleného počtu žáků uvedené ve školském rejstříku.
..........
To odvolání dej určitě. Už na dni otevřených dveří říkala zástupkyně, že se nechávají nějak 2 místa. Nedoplní třídy na max. počet. A je to právě pro tyto případy na odvolání.
Takže se neboj, zkoušej a zkoušej.. Třeba to ještě dopadne velmi dobře. Držím palce a dej vědět!!!