Ahoj Magráto,
už jsem několikrát četla Tvé téma o dcerce a musím Ti vyjádřit podporu. Mám doma v podstatě úplně to samé - starší dcerka zlatá a mladší neskutečně náročné dítě a zejména se mnou (do tří let se nenechala hlídat nikým jiným, od té doby je s babičkami ráda a s nimi neřve). U nás před půl rokem (teď je jí přes tři a půl, za 14 dní se nám má narodit další miminko)to bylo asi ještě horší, než u vás - na počet záchvatů denně, třeba 8-10, hodinu teda trvaly spíš výjimečně, ale jeden z nich třeba půl hoďky klidně. Ve dvou letech měla také neskutečně šílené období - jela jsem sama s oběma dcerami na tábor pro maminky s dětmi a ta moje tam řvala téměř neustále, vůbec nechtěla chodit, pořád vyžadovala pozornost...doma ovšem v tu dobu vyváděla ještě víc.Rostly jí tenkrát nějaké zuby, to vždycky vyváděla úplně neskutečně.
Hodinu řevu obden, to mi přijde, že už se celkem dá
. Pokud některé dny neřve vůbec...u nás se také velice často nedá vypozorovat, co řev vyvolalo, začne z ničeho nic. Teď už to má tak, že třeba i kňourá (to klidně i půl dne), tak do těch dvou a půl nikdy nekňourala, rovnou ječela. Je prostě šíleně náladová a nevyrovnaná a navíc jsem vypozorovala, že na jednu stranu potřebuje rozmanité podněty, ale na druhou stranu zároveň špatně snáší změny. Chodí do školky, tam je v klidu, ale když tam jde třeba po nemoci po delší době, tak potom, když ji vyzvedávám, spolehlivě způsobí neskutečnou scénu s oblékáním, odchodem domů atd. Jinak mě pomohl například článek 12 charakteristických znaků náročných dětí, na tu mou platí všechny body. A také je myslím typické, že matkám náročných dětí se dostává spoustu navzájem zcela protichůdných rad (skáčeš kolem ní, je rozmazlená a nebo naopak jsi k ní moc tvrdá atd.)