Ahoj, řeším očkování 3letého syna. Od září asi nastoupí do školky a vzhledem k tomu, že je to státní školka, vyžadují aby dítě bylo "řádně" očkováno. Naše ale ještě nemá MMR. Odkládám to a nejradši bych mu ji nedávala vůbec, protože vím že na to jsou dost silné reakce, a že tato vakcína napáchala nejspíš nemálo škod na jinak zdravých dětech... Naše generace proti těmto nemocem očkována nebyla, prošla jsem si zarděnky i příušnice a tím pádem jsem v těhotenství mohla být klidná, že to nechytím...
Nějak jsem doufala, že si syn zatím některou z těch nemocí odbude, no ale nestalo se, i když chodí mezi děti - navštěvuje soukromou školku (klidně bych ho tam dávala i nadále, kdyby ovšem byly peníze, abych ho nemusela očkovat MMR
).
Teď zpět k dotazu - nevíte někdo, kdo se zajímáte o alternativy v očkování, zda je možné oočkovat dítě jinou vakcínou než je Priorix (např. Trivivac - ten mají starší děti a nepamatuju se, že by měly nějaké hrozné reakce). A pokud ano, kolik se platí?
Nehodlám se zde hádat s odborníky o pravdivosti toho co jsem napsala, jedná se o moje dítě a můj vztah k očkování je takový jaký je. Tak prosím jen o rady těch, kdo s tím mají opravdu nějakou zkušenost. Děkuji.