Přidat odpověď
Alternativa u nás neexistuje.
Řešila jsem u mladšího syna, volala jsem i do Motola ... Priorixem se u nás očkují všechny děti i ty znevýhodněné nemocí - tato vakcína je označována jako bezpečná. Jednotlivé vakcíny nejsou dostupné.
Možnosti jsou následující : domluvit se ve školce a s dětským lékařem ....lékař může napsat,že je dítě kompletně očkováno s vyjímkou této vakcíny ,která byla z důvodu XY odložena a školka to může akceptovat a dítě přijmout.
Sehnat si jednotlivé vakcíny a očkovat mimo území naší republiky - známý takto dítě nechával očkovat ,bohužel si nepamatuji kde to bylo.
U této vakcíny není dána horní hranice - termín očkování. Já syna nechávala očkovat v pěti letech, vedlejší účinky 0 ....ani zarudnutí v místě vpichu.
Starší byl očkován vakcínou Trivivac v termínu,kdy se očkuje ... tuším 17 měs. ? - reakce příšerná, následky - o tom nechci diskutovat,to už tu bylo xkrát.
Zjistila bych si jak bude školka reagovat pokud dítě nebude očkováno touto vakcínou, když ostatní očkování má v pořádku. A pak bych se domluvila s dětským lékařem.
Předchozí