Anett,
tak podle tvého vyjádření jsou mé holčičky neběžné
. Nevím, co si pod tím "běžné" představit, ale pro ty, co do té kategorie nezapadají, mi to moc lichotivé nepřijde...
Nejstarší dcera začala menstruovat v deseti a půl, jedna z dvojčat zrovna teď, tedy v čerstvých jedenácti (ještě to není ani měsíc od narozenin).
Jedna vypadá na 14 let, ta druhá tak nanejvýš na 10 let. Jedna je statnější, druhá tintítko. Jedna má sem tam pupínek, druhá už rok obličej posetý černými tečkami.
Přitom já, ségra, tuším, že i moje mamka a tchýně jsme začínaly tak o 3 roky později, moje ségra snad až někdy v 16 letech
.
No a co se týče líčení, já byla v životě namalovaná jednou, trochu násilím od švagrové na svatbě...obejdu se bez toho a byla bych ráda, kdyby i dcery. Ale nejstarší holka prostě nechce být "out" ve třídě a v tomhle věku jí holt na postavení ve třídě záleží více než na tom, že by jí to třeba mohlo pokazit pleť nebo že se to někomu na dětech nelíbí. Jí se to líbí a já s ní nechci v tomto citlivém období bojovat, takže malichernosti neřeším.
Beru v potaz i to, že je to daň za to, že je ve třídě s o rok staršími dětmi. Myslím, že s líčidly zachází celkem rozumně, a protože já to s nimi neumím vůbec, nebudu asi ten nejvhodnější rádce.
No tak se holt sem tam namulje a jedna z mladších sester to po ní taky zkouší
. Přitom to nejsou žádné "fiflenky", nejstarší byla vždy nadšená do skautu, oblečená chodí sportovně, růžovou nemusela ani ve školce, stejně tak ji nikdy nebralo zrcadlo, "princeznovské" šatičky ani jiné "projevy ženskosti"
.