Nějaké problémy se zcela jistě objeví, ale nechala bych tomu volný průběh. Většina lidí se zkříženou lateralitou si věci poupraví po svém.
Třeba já většinu jemné motoriky dělám levou ( navlékaní jehly, korálků ), ale hrubá motorika je lepší na pravé - raketu zasádně v pravé a pravou i píšu. Nohy mám obojetné, na snowboardu je mi jedno, kterou mám vepředu. Oko mám vedoucí pravé.
Syn byl do skoro 5 nevyhraněný, pak upřednostnil levou ruku. Ale oko má vedoucí pravé a nohy má obojetné. Evidentně je mu bližší čtení i psaní zprava doleva, ale holt se musí přizpůsobit většinové společnosti ( lituje, že se nenarodil v zemi, kde se píše opačně
) Spoustu písmen psal zrcadlově. Do školy nastupuje teď v září, tak jsem zvědavá s čím budeme bojovat.
A k té šikovnosti - syn je vyloženě sportovně nadaný. Okolo třetích narozenin se naučil bez problémů jezdit na kole a výborně lyžovat. Uplavat pár metrů ( stačilo to na neutopení se v bazénech ). Před 4 rokem začal hrát tenis, hraje levou, ale je schopen si raketu přehodit občas do pravé. A brzo ho trenér zařadil do skupiny dětí o rok starších - minimálně jim hravě stačí.
Nemyslím, že máš mít nějaké velké obavy předem.