| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nějaké problémy se zcela jistě objeví, ale nechala bych tomu volný průběh. Většina lidí se zkříženou lateralitou si věci poupraví po svém.
Třeba já většinu jemné motoriky dělám levou ( navlékaní jehly, korálků ), ale hrubá motorika je lepší na pravé - raketu zasádně v pravé a pravou i píšu. Nohy mám obojetné, na snowboardu je mi jedno, kterou mám vepředu. Oko mám vedoucí pravé.
Syn byl do skoro 5 nevyhraněný, pak upřednostnil levou ruku. Ale oko má vedoucí pravé a nohy má obojetné. Evidentně je mu bližší čtení i psaní zprava doleva, ale holt se musí přizpůsobit většinové společnosti ( lituje, že se nenarodil v zemi, kde se píše opačně ~t~ ) Spoustu písmen psal zrcadlově. Do školy nastupuje teď v září, tak jsem zvědavá s čím budeme bojovat.
A k té šikovnosti - syn je vyloženě sportovně nadaný. Okolo třetích narozenin se naučil bez problémů jezdit na kole a výborně lyžovat. Uplavat pár metrů ( stačilo to na neutopení se v bazénech ). Před 4 rokem začal hrát tenis, hraje levou, ale je schopen si raketu přehodit občas do pravé. A brzo ho trenér zařadil do skupiny dětí o rok starších - minimálně jim hravě stačí.
Nemyslím, že máš mít nějaké velké obavy předem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.