Mě se ten článek naopak líbil, podle mě obsahuje dost informací, na rozdíl od některých článků plných žvástů, co tu občas bývají. Navíc nikomu nic nevnucuje, prostě informuje jak tomu je tam a nebo onde.
Co se týká nutnosti vybavení školky počítačem, taky si myslím, že je to zbytečné, časem na něj děti jistě někde narazí, pokud už nemají nějaký doma nebo u kamarádů. Myslím si, že ve školce by si dítě mělo především hrát s jnými dětmi a učitelkou. Technika nám v životě nechybí, naopak řadou geometrickou narůstá. Co mám chybí je chvilka vzájemného povídání, čas na sebe, spolupráce a kamarádství, ochota naslouchat druhému a umění vzájemně se přizpůsobovat, vycházet spolu. A třeba se i procházet v dešti, to může být krásný zážitek, a pro hodně dětí neznámý.
Naopak monitorování pobytu dětí ve školce pomocí webkamer mi už přijde jako skoro špiclování, téměř úchylné. Pokud školce věřím ( a jinak bych tam děti nedala),nevidím důvod proč to dělat. A pokud někdo nesnese odloučení od svých dětí na několik hodin denně, aniž by je viděl, není po psychické stránce v pořádku. I když je to samozřejmě otázka názoru, ale já si myslím, že cestou životem se má dítě a rodič postupně ood sebe osamostatňovat,(samo že je to těžké!), bohužel technika jako jsou mobily nebo zmíněné webkamery některé rodiče svádí k neustálé kontrole až obtěžování dětí.
A s tím psaním rukou to na sobě taky už pozoruju, že jak pořád buším do stroje, a pak vezmu tužku, jde mi to ztuha...:-(( Psychouši, trefa do černého!!!:-))
Předchozí