Přidat odpověď
Musím se naučit vařit úplně jinak, a nevím, kudy do toho.
Syn (9) má držet eliminační dietu, a musí na delší dobu (doufám, že ne na pořád) vyloučit: lepek, kravské mléko a výrobky z něj, máslo, proso, oves, rýži, pšenici, droždí, tresku, arašídy, cukr, med, kakao, bílky, telecí, hovězí, soju, omezit brambory.
Takže si nedá oblíbený jogurt s Grankem, chleba se sýrem, chleba s medem, brambory s tvarohem, těstoviny, krupicovou kaši, rizoto, mléčné polévky...
Máme si napsat týdenní jídelníček a ten přesně dodržovat - a ideálně celá rodina (nejmladšímu dítěti jsou 3 roky). A já vůbec netuším, jak z toho povoleného mála vytvořit nějaký smysluplný a chutný jídelníček. Vychází mi z toho, že můžeme jen kuřecí a vepřové maso, k tomu zeleninu, ovoce, ořechy, vývary a luštěniny. To mi sedí do teplých jídel, ale co snídaně a večeře, když si nemůže dát kus chleba s něčím?
Máte tip na nějaké dobré kuchařky nebo servery, kde by se dala taková jídla najít?
Předchozí