Přidat odpověď
Tak to máš zatím vzorné dítě. Naše starší dítě má k dispozici tablet od 6 a půl let. Mladší je o víc než 2 roky mladší, tedy dostal se k tabletu už ve 4 letech. Ve školce je úplně v pohodě, ale jen se blížíme domů, už začíná dohadování, kdo bude mít dnes odpoledne první tablet. A mě toto děsí. S kýmkoliv z kamarádek mluvím, jejich děti tablet milují úplně stejně. Dokonce je naše mladší dítě na výletě naštvané, proč je tak dlouhý, neboť by si mohl hrát třeba s tabletem. A proč jedeme k babičce bez tabletu?
Takže to teď asi vyznívá, že já z disktujících nechávám tablet k dispozici doma nejčastěj. Jediné, co mě možná u některých z vás staví na lepší světlo, že dítě v čekárnách a dětských koutcích, kde musíme na neco čekat, nutím využívat tamní nabídku hraček, protože doma mají přece jiné hračky.
Taky si rádi u stolečku kreslí, pokud jsou ořezané tužky a k dispozici papír.
Podle této diskuze si tedy udělám závěr: Vidím-li dítě, kterému matka nabízí při nějakém čekání na veřejnosti tablet/mobil, je to asi matka, která se mu doma věnuje na 99%. Toto já o sobě říct rozhodně ve všední den nemohu, pracuji i doma, protože chvátám dřív z práce. Možná tak 20% času věnuji dětem.
Předchozí