Přidat odpověď
Tak u nás se ty "týdenní práce" konají v pátek. takže já v pátek uklidím, upeču něco na snídaně (bábovku, něco do plechu, nějakou litou buchtu či bublaninu) a večer u telky vyžehlím(e) - něco já, něco dcera. V sobotu a neděli máme možnost jíst společně, takže vařím tak, abychom si všichni pochutnali. I když to, co my považujeme za "dobrý víkendový oběd" by někdo bral jako nouzovku.... Třeba včera jsem dělala halušky a dnes vepřový plátek s česnekovmi bramborami.
Zhruba 2x do měsíce si uděláme nějaký výlet - na nějakou památku, nebo do přírody. a skoto každý vákend je tu nějaká kultura, takže minulý pátek jsme byli na koncertě, včera na divadelním představení a už se těšíme na koncert 20.4.. Prostě víkendy pro nás jsou "jiné dny" a i když jsem zvyklá na víkend mít uklizeno, napečeno a pod., tak díky tomu, že mi to umožňuje moje pracovní doba (na rozdíl od ostatních dní, kdy dělám do 22, jsem v pátek doma už pár minut po třetí) se snažím tuto nutnou práci mít hotovou už v ten pátek a víkend si trochu užít.
Předchozí