u nás zatím chodí do kroužků jen nejstarší. Vybrala si tedy balet který stojí 4a půl za půlroku. Plus má dva kroužky ve školce, celkem jsme platili něco přes sedm tisíc. Školka stojí dva tisíce měsíčně, v červnu by měla jet na školku v přírodě = 3000. Boty na jaro pro pouhé dvě děti mě teď přišly asi na pět tisíc - to byly některé ve výprodeji za super ceny. 2 sandály, 2x bačkůrky, 2x sportovní, 2x baleríny, 1x keeny (onošené, jen do školky). Takže mě představa, že to budu za chvíli vše platit třikrát mě děsí. Natož pětkrát....
Osobně si taky nemyslím, že by děti musely mít nutně vše, na druhou stranu tu možnost dělat, co se jim líbí jim taky nechci upírat.
Sice to není jednoznačný důvod, proč bych se bála mít vícě dětí, ale určitě je to jeden z nich. MNohem zásadnější ale pro mě je, že už teď mám dojem, že se jim stíhám věnovat jen částečně a to s vyplazeným jazykem. Nejvíce pozornosti na sebe stáhne nejstarší. Ale měla by ji mít více, chceme ji "dostat" do výběrové školy a měli bychom se věnovat předškolácké přípravě, což zatím pokulhává
S prostřední zas nestíhám chodit do sokola apod apod apod