- jako malé mi starší kamarád namluvil, že zelená jablka jsou jedovatá a proto se nesmí jíst. (zelená jako druh, ne nedozrálá)
Maminka mi to nedokázala rozmluvit a já jsem byla nešťastná, že mám tak neznalou mámu, která mi zelená jablka nabízí, ba přímo nutí a tím by mě klidně zabila!
- Do puntíku jsem věřila komunistické propagandě. Jen mi bylo divné, proč ty zlé a hloupé lidi, kteří chtějí z toho našeho ráje utéct na západ, prostě nepustí a drží je tady proti jejich vůli.
- Myslela jsem si, že otěhotní se z toho, že se muž a žena dotknou bříšky. Přes břišní stěnu přeběhne ta buňka která zapříčiní otěhotnění.
- Když mi cizí člověk nabídne bonbón nebo žvýkačku, bude v něm napuštěná droga a já se stanu drogově závislou - to mi tedy tvrdili rodiče.
Pak jsem v cca 7-mi letech jela sama autobusem na Šumavě, přistoupili nějací starší Němci, sedli si přes uličku vedle mě a nabízeli mi bonbóny. To byla panika!!! Nabízeli mi je opakovaně, já jsem pořád nechtěla, tak je nakonec snědli sami!
Vyvodila jsem z toho, že to byli feťáci!
- také jsem věřila tomu, že můj táta a děda jsou nejšikovnější na světě a že moje máma je šikovná hospodyně