Přidat odpověď
Nevím jestli je to to samé, ale když mi na alergo napíchali různé látky, tak nakonec kvůli histaminu jsem musela mít kalciovky a málem mě vezla rychlá.... pokud vím, tak mi dr zakázala tuňáka (pže při zpracování je možné, že se do konzervy dostane histamin ze střev - který tam vyrábí nějaké bakterie), kávu a grepy.... nicméně - nedodržuju to... jsem záhadný alergik, který reaguje jen někdy a nevím na co (a vždy je to v kombinaci s nemocí, únavou, menstruací, nevyspáním - prostě nějakým oslabením organismu). Takže to nějak moc neřeším....
Zaujalo mě ovšem, že ti zakázali droždí, já jsem v poslední době zjistila, že mě pečivo nadýmá, zřejmě to není intolerance na lepek (zdá se, že třeba těstoviny a podobné nekynuté věci můžu). A když nad tím přemýšlím, tak pečivo mi přestalo chutnat už dávno a v podstatě ho nejím a nechybí mi. Snídám jogurt / cottage s ovocem (teď v zimě mraženým), oříškama, chia a podobně. Obědvám saláty (obvykle v nich mám nějaké maso, nebo vajíčko nebo tak), večeře v pohodě dáváme většinou bezlepkové (knedlíky stejně nemáme rádi a nevidím v nich žádnou výživnou hodnotu) - k svíčkové milujeme quinou, znojemskou a podobné jíme s rýží a tak. Místo těstovin se dají zapékat brambory nebo různé zeleniny.... prostě jen jsem chtěla říct, že bez pečiva se dá žít v pohodě, jen si člověk musí přehodit to, že je za ty léta zvyklej "namazat si chleba" 3x denně...
Jo, pokud jdeme někam na výlet, tak si místo sendviče balím věci jako vejce natvrdo, kus tvrdého sýra, oříšky, sušené / čerstvé ovoce... (třeba kokosové plátky jsou výborné místo "sušenky"). Případně si myslím, že by se dal přihodit rýžový chlebík nebo něco takového....
Předchozí