Přidat odpověď
a na kterou složku pšenice je alergická? Alergie se vyvíjí a pokud zatím nereagovala na špaldu, tak nikde není psáno, že to tak zůstane. Také u kupovaného pečiva - pokud to výrobce nějak negarantuje - je velké riziko, že tam pšenice je - žitná mouka se běžně kombinuje s pšeničnou, případně se těsto připravuje ve stejné nádobě, nebo se skladuje společně s pšeničnými výrobky. Taky ta konzervovaná cizrna by velkou důvěru ve mě nevyvolala....
Jestli má silnou na buráky, tak v pekárnách se může stát, že se těsto burákama kontaminuje, už jedni známí takový případ řešili (balený sendvičový chleba) a prokázalo se to (používá se stejná linka).
Pro potravinové alergiky je zkrátka nejbezpečnější jíst co nejméně kupovaného pečiva a průmyslově vyráběného jídla. Je to těžký, ale spíše jde o zvyk, naučit se jiný způsob.
Předchozí