Přidat odpověď
Tak já to "podle mých představ" většinou mám. Což znamená některé vakcíny možná vynechat (když byla nějaká hodně blbá reakce a dokud mají děti ještě dostatek protilátek), prakticky všechny posunout do vyššího věku (což znamenalo začínat dle imunologické situace dítěte ne v těch 2 nebo kolika měsících, ale u našich 4 starších dětí se začínalo mezi 7 a 12 měsíci. ALE máme v rodině různorodé potíže s imunitou, které byly nalezeny nejprve u nejstaršího díítěte, pak u mě a pak něco vždy i u dalších dětí, takže je hlídají. Tzn. v cca 3-4 měsících imunologický odběr a dle výsledků cca po měsíci dvou rozhodnutí, zda je možné UŽ, nebo je třreba kontrola s odstupem a zatím se nepovoluje. Nejmladší dítě mělo povoleno od cca 5,5 měsíců "neživé" vakcíny, ovšem pouze ve stavu "zcela zdravé", ptž ta imunita byla trochu nižší, ale ne kriticky. V reálu pak opakovaně soplilo a průjmovalo, takže první dávka byla v těch asi 7,5 měsících, když bylo konečně cca týden dva OK, bez teplot, bez žluté rýmy, kašle nebo průjmu.
Předchozí