Přidat odpověď
- "kdy by se mel podle Vas ockovat cerny kasel? "
podle mne není nic. V současnosti standardní očkování upravuje zákon a postup jím stanovený
základní očkování se provede v době od započatého devátého týdne po narození dítěte třemi dávkami hexavalentní očkovací látky v průběhu prvního roku života dítěte, podanými v intervalech nejméně jednoho měsíce mezi dávkami, a čtvrtou dávkou podanou nejméně šest měsíců po podání třetí dávky. Čtvrtá dávka nejpozději před dovršením osmnáctého měsíce věku dítěte
a řekl bych, že to je OK, ale jsou možné i jiné varianty, mají ovšem svá úskalí
- "Takze dite je chraneno az ve veku kolem 6 mesicu."
ale to ne, jistý ochranný efekt má většinou již první dávka, což záleží m.j. na tom zda a jak byla po podání neutralisována
- "je cerny kasel vysoce riskantni jen pro novorozence v prvnich 6 mesicich...?"
no, novorozeně je dítko do měsíce (resp. 28 dnů) věku, poté jd eo kojence.
Samozejmě, že obecně je průběh tím závažnější, čím je dítko mladší, což ale neplatí bezvyjíměšně
- "mame u nas v okoli pomerne casto skolkove deti nemocne cernym kaslem a lekari tady z toho nedelaji zadnou tragedii"
nejspíše se nejedná o pertussi
-" moje dcera 6 mesicu a neockovana "
tak to je věk neočkovaného dítka, zavdavající dost velké risiko nákazy po kontaktu
- "jsem pozadala o test, s tim, ze pokud s tim ma problem, klidne jako samoplatce.
Ten byl negativni."
netuším jaký test a co by měl sdělit
Předchozí