"když se člověk podívá na lidskou úroveň učňovských kolektivů, tak může mít dost reálné obavy do něčeho takového dát slušné dítě z normální rodiny"
Myslím, že toto je velmi podstatná stránka věci. Podle mě je to jeden z důvodů, proč se rodiče snaží i méně nadané děti protlačit na střední školy nebo dokonce gymnázia stůj co stůj. Já bych v principu vůbec nebyla proti tomu, aby se moje děti učily nějaké řemeslo - být mistr v jakémkoliv oboru není žádná ostuda, naopak. Ale představa, že mé dítě bude navštěvovat klasické české učiliště, ve mně vyvolává absolutní paniku. Je to škoda.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.