Zeleninka
je to hlavne o tom, že tá akcia má pre mňa viac plusov ako mínusov.
Ocenenie za "varenie a servis" nepotrebujem, mám ho doma, v tomto je muž
. Variť síce veľmi nevie a ani ho to nebaví ale s varením pomáha, umývačku ma na starosť on, nákupy takisto. V tomto máme jasno, muž veľmi oceňuje to čo robím doma, a podieľa sa na chode domácnosti nadštandardne.
To fakt nie je ani o tom, že "tak tu to máš, keď si neschopný".
Úprimne keby som nemala deti tak na takú akciu nepotrebujem ísť (ani keby bola určená výhradne dospelým). Ako som písala kontakt s ľudmi nejako často nevyhľadávam. Som rada doma, najradšej sama
ale aj s deťmi a manželom. V tomto si vyhovujeme, tiež nemá rád návštevy a rôzne spoločenské akcie. Máme radi svoj kľud.
Staršie dieťa je tiež povahovo takto založené ale mladšie je úplne inde, doslova potrebuje kontakt s deťmi, ľuďmi, nabíja ho to energiou, je spokojný. Ja prídem z víkendu a najradšej by som zaliezla niekam s knihou do záhrady pod strom. Staršie dieťa takisto ale akciu si užije. Mladšie ešte po ceste vymýšľa ku komu pôjde alebo koho k nám zavolá, alebo s kým bude vonku. Som unavená z toho že stále niekde behá, stále niekoho k nám ťahá. Ale je to o povahe, s nami doma by sa to dieťa ukusalo nudou.