Zodpovědnost. Rodina má zvíře, dítě se o něj stará a krmí. Učí se to. Pokud rodič dává zodpovědnost dítěti a to ji nutně dříve či později nezvládne - selže - má trauma ze selhání + výčitky rodiče = tlak, stres. Vědomě se připravuje situace, kterou dítě nemusí zvládnout. To je špatně. Je třeba zbytečným traumatům předcházet, ne je vytvářet. Zodpovědnost se dítě UČÍ celé dětství, je mnohem rozumnější ji dávkovat v takových krůčcích, které dítě zvládne a posílí ho to. Což péče o zvíře v 5 letech rozhodně není. Selhání vede k nejistotě, k snížení sebevědomí atd. atd. Ale je to můj názor, ostatně také jsem byla prvomatka a měla "díky své výchově" úžasné dítě. Až přišlo to druhé a vrátilo mě na zem
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.