| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Těhotenství a pracovní právo

astabasto

že jsem těhotná jsem zjistila velmi brzo. bylo to očekávané těhu. v té době jsem byla v 5t a měla jsem dovču. a od 6t jsem měla nástup na PN.
takže jsem nastoupila na PN někdy 25.8.04 a dnešním dnem přesně končím PN a zítra nastupuji na MD.

a proč jsem byla na PN? žádné problémy s těhotenstvím jsem neměla.
ale s prací. dělala jsem také ve zdravotnictví. byla jsem v infekčním prostředí, s mnohdy pochybnými pac. ( TBC, hepatitidy, AIDS ), dále jsem neustále ředila ATB ( třeba 30 roztoků za mou směnu ), téměř denně ředila cytostatika a samozřejmě je aplikovala ( zpočátku byla příprava prováděna za ne zcela bezpečnostních podmínek ze strany technického vybavení. já jsem se chránila podle předpisů ).

v práci věděli, že se pokoušíme o miminko a tak od svatby ( což bylo asi 2 měs ) mě nepustili k ředění ani aplikaci cytostatik. ATB jsem sice ředila, ale dávala jsem si pozor. za to jsem byla kolegyním velmi vděčná.

přesto, když jsem přišla s tím, že jsem těhule, měla na mě nadřízená zlost, že si dovoluji odkráčet.

ale tady šlo o moje miminko. kdo by mi co dal kdybych o mimi přišla. všichni by mi řekli, že jsem byla hloupá a proč jsem nešla na PN.
TAKŽE: neohlížej se na to, zda to v práci bez tebe zvládnou. to není tvoje starost. jde o tebe a tvé miminko. určitě to řekni dr. já jsem také i kvůli tomu šla a ještě kvůli jedné věci na podrobnější uz vyš.

já bydlím na malém městě. dr mi sice napsal PN, ale vycházky jsem měla až po 14 dnech. a vycházky mi tehdy chtěl dr napsat od 10-12 a od 14-16. což mi v létě přišlo tragicky málo ( navíc jsem čekala neomezený pohyb ).
tak jsem mu řekla, že ať se na mě nezlobí, ale za 2 hod nedojedu ani k našim a nazpátek natož abych se tam zdržela. tak mi nechal ty dopolední hodiny a prodloužil mi to na 14-18h.

byla jsem jak praštěná. opravdu jsem měla strach, zda mi nepřijde kontrola ( celkem jsem se bála podrazu ze strany nadřízené - je to taková sviňucha, která by byla schopná mě nabonzovat )
takže jsem poctivě 3 měsíce byla zavřená doma a chodila ven jen o stanovenou dobu. a pak jsem dostala šílenou ponorku a řekla jsem si, že mi to za to nestojí a vyprdla jsem se na nějaké vycházky a šla jsem si kam jsem chtěla a kdy jsem chtěla
pak jsem přestoupila k jinému dr a ptala jsem se, zda by nebylo možné udělat ty vycházky oficiálně neomezeně. ale prý ne. že v praze se to ztratí, ale tam do té ordinace na malém městě mu chodí často kontroly na papíry. ale řekl mi, že kdyby někdo přišel a já nebyla doma, tam mám zavolat na ten úřad a říct že jsem byla v tom a tom zařízení na kontrole a oni že jsou v tom zařízení zvyklí, že všechno odsouhlasí. řeknou že jsem tam byla.

ale stojí to zato být doma. zvlášť když víš, jaký máš v práci kolotoč. já jsem od té doby stále v pohodě, nenervuji se, jsem v klidu. jedu si program podle sebe, spím do 11 hodin a všichni mi můžou :-))))

přeji abys byla spokojená na PN a abys měla miminko v pořádku

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.