Přidat odpověď
Filipe,
Opakovaně jsem od známých slyšel o skvělém duchovním souladu, naladění na stejnou notu, ale o to větším pozdějším zklamání (většinou po svatbě nebo když přišly děti, prostě když se z chození přešlo na standardní všední režim). Důvodem byl nesoulad v hodnotách, třeba na rozdělení rolí v domácnosti, na výchovu dětí... na tyhle otázky předtím nedošlo, protože to zakryl pocit, že si ve všem rozumějí.
NAPROSTÝ SOUHLAS
Přesně to vystihuje MM a mě - každý z jiných podmínek, v rodinách velký rozdíl v životním stylu i hodnotách, ale zpočátku jsme se holt shodli v názorech na nesmrtelnost chrousta a prokecali o tom noci do rána. Přitom jsme navzájem ve svých rodinách viděli věci, pro nás z jiné rodiny naprosto neakceptovatelné a byly to úplné protipóly, hlavě v tom rozdělení rolí, ale neřešili jsme a taky jsme oba tvrdě narazili. Hlavně asi já, protože se celé manželství víceméně trápím, ale MM by byl asi taky mnohem šťastnější s ženskou úplně jiného ražení.
On je prostě naprosto nezvratně přesvědčen, že zdravě uvažující ženská se vyžívá v opečovávání všeho a šech okolo i za cenu obětování se a nešťastná je tehdy, když nemá o co pečovat a nikdo mu to nevyvrátí.
Předchozí