| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, ehm. Čte se to pěkně, ale není to realistické.

Partnerskému přístupu brání dvě překážky, z toho jedna nevyhnutelná. Úkolem školy není jen dítě učit (tady by partnerství fungovat snad mohlo), ale taky hodnotit. A hodnotitel má nad hodnoceným moc a neumím si představit, jak by měl fungovat partnerský vztah, v němž má jeden moc nad druhým. (Hodnoceným je sice dítě, ale rodiče taky většinou neprožívají známky neutrálně, tudíž se to na ně v drtivé většině případů vztahuje taky). A nejde nakonec jen o to, jde taky o povinnost školní docházky, nad níž škola dohlíží, takže bez souhlasu učitele/ředitele nemůžeš ani nechat dva týdny doma dítě, které se např. stalo obětí šikany nebo se má rozloučit s umírajícím členem rodiny nebo má třeba jedinečnou možnost jet na dovolenou, na niž by rodina v sezóně neměla dost peněz... Takže jaké partnerství?

A i kdybychom zůstali jen u výuky, partnerský přístup by byl potřeba z obou stran a myslím, že poměrně málo učitelů je ho schopných a k němu ochotných. U zmiňované učitelky mám vážné pochybnosti.

Ale já bych tam fakt nechodila, protože podle mě nebylo dítěti nijak ukřivděno
To je věc značně subjektivní a jak vidíš, v diskuzi se často vyskytuje názor tvůj i opačný. Podstatné je to, že to jako křivdu vnímá dítě a rodič by měl být na jeho straně, leda by sám od sebe byl silně přesvědčený, že je to tak v pořádku. A i v tom případě bych uvážil, že dcera hodně brečela (viz info autorky) a taky 7krásčinu zmínku o zkažených prázdninách.

a je to záležitost, které si v daném věku 13 - 14 let už má vyřídit samo.
Proti tomu se musím ostře vymezit. Podívej, já jsem docela chytrý a sebevědomý a nikoho se nebojím (aspoň v této diskuzi), ale nemám dojem, že bych někoho svými argumenty přesvědčil. Co myslíš, že dcera s učitelkou vyjedná? Nic, že. Zvlášť když už to zkoušela. To ale neznamená, že pře je ztracena, jenom musí nastoupit silnější kalibr, tedy rodič. Když povede kdokoli z nás dospělých spor se zaměstnavatelem nebo úřadem, vezme si při první známce komplikací právníka. A tady se čeká od nezkušeného téměř dítěte, že si to vyřeší samo?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.