| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No tak super nakupuje ... prostě je tam hromada krámů pro turisty ve vysoké koncentraci okolo letovisek.

Z Tuniska bych vezla olivový olej a koření, i to "samé" koření jako u nás, to samé není, fakt jiná liga. Např. pro mamku vždycky sháním v podobných zemích kurkumu. Akorát teda šafrán nebývá většinou "pravej", to poznáš podle ceny.

To samé přírodní přípravky z kosmetiky. Ale parfémy bych nekupovala, budou to faky.

Ostatní věci jako kabelky, oblečení - nemusí to být nutně špatná kvalita, zvl. ty kožené věci, ale prostě "originály" to samozřejmě nejsou. Ale pro lepší prodejnost to prostě rvou na všechno. Nicméně spousta "značek" vyrábí v těchto zemích, takže nutně ta kvalita se zásadně lišit nemusí, ale ty většinou používají kvalitnější materiály a to ostatní ty fabriky vyrábí z jiných. Jako laik to podle mně nemáš šanci poznat, jaký je zdroj.

U těch oblečení pozor na barvy - často barví, zvl. takové ty šátky, ale to není o nekvalitě, prostě je to vyráběné "hand made", skutečně barvením.

Traduje se levné zlato a stříbro, ale to také běžný člověk nepozná. Často jsou to věci jen "pozlacené", ale nutně být nemusí. I tam se dělají kvalitní věci a poměrně levně. Určitým ukazatelem může být cena, když prodají dost levně, nemusí to být pravé, ale na druhou stranu kdo prodává draho a nesleví, může být jen "zhýčkaný" turisty a ví že to prodá někomu jinému, a je to šunt stejně, anebo není :)) Tak si vyber :))

Smlouvat se musí, vyjma obchodů "fixed priced", ale to už neplatí zásadně - bylo jich tak loni označeno hodně a přesto se smlouvalo. A asi je potřeba, protože je to tam předražené, přišlo mi že už si tam dávají ty cedule všude aby s nima turisti tolik nesmlouvali, prostě přizpůsobení se ...

Já kupuju co se mi prostě libí a je přijatelná cena. Faky nekupuju ze zásady, i když třeba zrovna v tunisku jsem si koupila kožený řemen, protože jsem nějaký zrovna potřebovala, kvalita dobrá, ale najít nějaký na který "neplácli" nějaký nápis fakt nešlo.
Stejně tak děti si vybrali suvenýry - nějaké kabelky, samozřejmě "značené" (jiné ani nebyly).

No ale jak všude chodily místní ženské zahalené v šátku styl "burberry", to bylo prostě úsměvné :)) Oni to tak holt neberou :))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.