| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ne, šešule, ti z mého okolí, co mi netykají, mi říkají normálně paní a já to beru jako OK. Slečna nejsem více, než třicet let.
Já bych cizí lidi oslovovala (nebo o nich mluvila) asi tak:
Slečna tak do 25 až 30, nebo když na 100% vím, že je slečna....
Mladá paní beru tak pro ženy do 35 nebo 40 (on to člověk na ulici taky jen tak neodhadne, ten věk).
Paní tak těch 40 - 55, to beru jako střední věk, takže pokud by musel ten novinář mít nějaký rozvitý podnět, tak "Žena ve středním věku neopatrně přecházela...." či čeho se ta zpráva týkala.
Starší žena možná 55, ale spíš až tak 60 (když si předstacvím kolegyně, co mají 55 a 59 let, tak mi moc postarší nepřipadají).
Moji maminku ještě před pár lety uráželo, když někdo řekl o paní 70 let "stařenka". Letos bude mít mamka 87 a já bych jí stařenko neřekla. Ano, je stará dáma, ale pro mne je tam podstatná ta DÁMA!!!
MMCH minulý týden tu byla na návštěvě moje prateta - v říjnu bude mít 105. Pokud je žena ve 48 starší, co byste řekli o této paní???

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.